Mange tenker på å ta rørleggerkurs. Noen ønsker å starte eller fremme karrieren ved å ta individuelle rørleggerkurs eller kanskje oppnå en full grad. Andre mennesker kan være gjør-det-selv-folk som vurderer å ta Rørlegger Lørenskog kurs for å glede seg over å mestre ytterligere ferdigheter, for å være mer selvhjulpne, eller til og med for å spare penger og ivareta reparasjonsoppgaver selv. Uansett, en person må være klar over det vesentlige ved å velge en skole for å hjelpe dem i deres søken etter et passende program for deres spesielle behov.

Først må man være klar over hva slags skoler og programmer som finnes. Rørleggerkurs rettet mot fagfolk dekker kunnskapsområdene som er essensielle for rørleggerfaget og undervises i programmer som ofte (men ikke alltid) refereres til som “Rørleggerteknologi”-programmer. Disse typer programmer er tilgjengelige på tekniske skoler, høyskoler og på nettbaserte skoler for fjernundervisning. Et sertifikatprogram vil være kortere (vanligvis ett år) og mye mer rettet mot det grunnleggende, mens et Associates-program vil være lengre (et par år) og vil inkludere det grunnleggende pluss mer teori pluss et større utvalg av fagområder. gi en bredere utdannelse innen rørleggerarbeid. Disse samme skolene vil normalt tillate ikke-profesjonelle å ta individuelle klasser eller kan tilby en “lite” type sertifikatprogram for folk som vurderer å ta ganske mange klasser.

For det andre, vær oppmerksom på at skoleavgiften varierer mye avhengig av program og type skole, og også mellom lignende akademiske institusjoner og programmer. Absolutt gjennomføre noen sammenligning-shopping. For folk som betaler utgiftene selv, er prisen sikkert en viktig faktor når de bestemmer seg for en høyskole. På den annen side, for en person i et lærlingprogram, kan arbeidsgiveren deres betale det meste eller hele utgiften.

På den lave enden kan et sertifikat i rørleggerarbeid oppnås for bare $1000 ved nettbaserte skoler i selvstudieprogrammer. På toppen kan en Associates-grad koste over $20 000 i et 2-årig program på heltid. Mellom disse ytterpunktene er det en rekke priser for ulike programmer og skoler. En viktig determinant for kostnadene kan være om du kvalifiserer for in-state vs. out-of-state undervisning for høgskolene du er interessert i å delta på. Dette kan gi en enorm prisforskjell, så vurder oppholdssituasjonen din for ulike skoler for å se om det er ting du kan gjøre for å få deg selv kvalifisert for statlig undervisning.

For det tredje, selv om det er betydelig, ikke la prisene være den drivende faktoren for hvilket program du bestemmer deg for. Andre viktige ting har også betydning. Når du evaluerer et program, spør skolen hva fullføringsgraden er med hensyn til rørleggerprogrammet deres. Gjennomføringsgraden (ofte kjent som: fullføringsprosent) forteller deg hvor stor andel av alle studentene som begynte på programmet som faktisk fullfører programmet. Hvis gjennomføringsgraden er lav sammenlignet med andre svært like programmer på samme type skole (ikke sammenlign internett med skoler på stedet, sammenligne for eksempel bare online med online), kan dette være et rødt flagg som advarer en om å unngå det programmet. I tillegg bør du finne ut om en høyskole er akkreditert og av hvilke byråer. Akkreditering kan være en skjult landmine, så invester tid for å forstå hvordan det kan påvirke deg. For et vell av veldig god informasjon om det viktige temaet akkreditering, les nettstedet til Rådet for høyere utdanning.

Å velge et rørleggerprogram kan være litt skremmende. Likevel, hvis du tar deg tid til å shoppe rundt og kompilere noen fakta om en rekke skoler og programmer, kommer du til å begynne å føle deg mye mer komfortabel. Hvis du skal etter opplæring i rørleggerarbeid for å vokse din karriere innen rørleggerfaget, ikke nøl med å få tak i lokale og nasjonale fagforeninger eller faggrupper for å få deres innspill om hva som er viktig og kanskje for å få evalueringer på spesifikke høgskoler eller programmer. Ikke bli overveldet! Det viktigste er at du tar handling og begynner å bevege deg mot å nå målet ditt!

Leave a Reply

Your email address will not be published.